Joku tietämätön voisi kuvitella, että elämäni on tylsää, koska ainut elämän sisältöni on kodinkoneiden käyttöohjeet.
Ehei. On muutakin. Esimerkiksi huomenna tulee sähkömies ja KNX-kaveri (en tiedä, mitä kirjainyhdistelmä tarkoittaa).Meillä on uudessa kodissa jokin hieno sähköohjelmajärjestelmä. Valot syttyvät itsestään ja sammuvat, jos sammuvat. Nyt neljään viikkoon ei ole sammuneet (KNX-kaveri on ollut kesälomalla). Ensimmäisenä yönä makuuhuoneessamme oli discovalaistus, syttyi, sammui, syttyi, sammmui. Sen jälkeen iltaisin on käyty kellarissa laittamassa kaikki valot yöksi ihan puhuksiin. Nyt jotkut valot syttyvät ja ne saamme sammumaan, jotkut eivät halua tehdä mitään ja jotkut haluavat palaa yötä päivää...Huomenna on suuri päivä. Laitan lisää tiedotetta hyvästä ja toimimasta ohjelmasta...
Niin ja olen unohtanut kodinkonelistasta jääkaapin, pakastimen ja induktiolieden. Niilläkin on oma temperamenttinsa.
Yritän tehdä yön aikana blogin, jos osaan. Pitänee etsiä käyttöohjekirjanen. Blogi käsittelee vain kodinkoneiden käyttöohjeita ja muita kodin sähköihin, lukituksiin ym. liittyviä scifijuttuja. Mikä blogille nimeksi. Paras nimiehdotus palkitaan tuoreella pullalla, joko itsepaistetulla (erittäin epätodennäköistä) tai kaupan käntyllä ja kupillisella kahvia.
 
Huomasin juuri, että onhan meillä uusi pihagrillikin. APUA.
 
Tähän nassukirjan päivykseen ystäväni Jaakko, viisas nuori mies vastasi: "KNX ei olekkaan lyhenne vaan nimi. KNX on se tapa ja kieli miten teidän kodin sähkölaitteet keskustelevat (ainakin yksi niistä). Ja vaikuttaa siltä etteivät laitteet tiedä miten suhtautua toisten laitteiden keskusteluun. Tämä pitää niille opettaan. esim. valaisin ei vielä ymmärrä, minkä liiketunnistimen "mene päälle" kehoituksen mukaan sen tulee toimia".
 
HAA! Siinä se nyt on, mitä olen koko  ajan epäillyt. Suuri salaliitto. Pahempi kuin  olen kuvitellut. Uskoin,  että uudet kodinkoneet keskustelevat keskenään ja juonivat, mutta Jaakkohan selkeästi kertoi, että kaikkilla meidän kodinsähkölaitteilla on tapa keskustella ja oma kielikin. Ne ovat myös ennakkoluuloisia, eivätkä tiedä miten suhtautua toisten laitteiden keskustelluun. Järkyttävää, mutta  niin totta, minun  kodissani. 
Helpottavaa on, että Jaakon mukaan niitä pitää  opettaa. Hähhää, eivätpä tietäneet kenen kotiin tulivat juonimaan. Ison  lapsilauman äidin ja vielä pedagogiset opinnot suorittaneen muodollisesti pätevän opettajan! Minä en lannistu, minä  opetan  niille uudet  tavat (pois turha metkuilu), ystävällisen suhtautumisen toisiin kodin vempaimiin (meistä jokainen on  erilainen  ja saa olla erilainen, se on vain  rikkaus...).
Pitänee selvittää ensin, mikä tapa lähestyä näitä niin erilaisia ja ennakkoluuloisia  kodinkoneita on paras.
 
ps. Kustaa  voitti siis nimikilpailun. Nimi on hyvä.  Kustaan eduiksi lasketaan myös se,että se on mun paras vävy,  mun rakkaan lapsenlapsen  isä ja  se syö  ihan  tyytyväisenä sitä mitä sille  annan...vaikka  sitten Mirkan lupaamaa hevosleipien mukana tullutta  eräpäiväpullaa. Itse leivotun pullan  saaminen kun  on  muuttunut mahdottomaksi tässä scifitodellisuudessa.