Meillä on induktiotaso, josta olen käyttänyt kahta” levyä”. Oikealla on yksi isompi alue, josta en ymmärrä mitään.  Niin ja tasolla on kellon kuva ja muitakin kuviloita. Otanpa siis käyttöohjeet esille.

Heti meni kaselikkoon, meillä onkin keraaminen induktiokeittotaso. Tämäkin piti lukea ennen käyttöönottoa (sivuja 77). No, olen ottanut käyttöön vasta noin 30 % tästä vekottimesta. Kaikki ei siis vielä ole menetetty. Eihän?

Otsikkotasokin aiheuttaa väristyksiä. Pääotsikko on: Tärkeitä turvallisuusohjeita ja alaotsikot mm:

 1. Asianmukainen käyttö. Viisi ohjetta, joissa kerrotaan mm., että keittotasoa saa käyttää vain ruoanvalmistukseen tai lämpimänä pitämiseen (taas jäin pohtimaan, että mistä muita käyttötapoja voisi olla) ja tietenkin minun pitää pohtia ohjeiden mukaan henkisiä kykyjäni. Missähän ne voisi arvioituttaa? Pitäisiköhän perustaa psykologitestausfirma, joka olisi erikoistunut kodinkoneiden käyttäjien henkisiin kykyihin. Ennen ei saisi ostaa konetta, ennen kuin on testattu. Hupsista. Veljeni tarjoamalle trangialle tulisi käyttöä. Meillä. Se on varattu minulle.

2. Jos kotona on lapsia.  Yhdeksän  ohjetta. Kahdeksan vuotta taas se maaginen raja. Sen jälkeen niillä nähtävästi on joku tolkku. Yksi varoitus on: Keittotaso kuumenee käytön aikana. Ihanko totta? Toinen varoituksista on: Tukehtumisvaara!  Ihan ensisilmäyksellä ja pohdinnalla en keksi, miten alle 8-vuotias voi tukehtua meidän induktiokeittotasoomme, mutta selviäähän sekin kätevä tapa. Reppanat voivat tukehtua pakkausmateriaaleihin. Onneksi raksamiehet veivät ne jo ehdottomasti oikeisiin kierrätyspisteisiin  (siis pihalla olleeseen jätelavaan). En saa myöskään säilyttää ”keittotason päällä tai takana olevalla vapaalla työtasolla esineitä, jotka voisivat kiinnostaa lapsia. Lapsille voi tulla houkutus kiivetä laitteen päälle”.  Hmm. Lapsi, tässä tapauksessa  7 kk  vanha (?) ihana lapsenlapsi, osoittaa kiinnostusta Orkideaan.  Minun on siirrettävä orkidea jonnekin, mutta minne?  Toisaalta hauskempaa olisi seurata, kun tuo pikku apina yrittää kavuta keittiön liesitasolle (voi vielä vierähtää muutama  vuosi ennen  kuin sinne asti pääsee). Orkidea jää siis paikoilleen.

No asiaan, tasossa on nähtävästi joku turvalukitus (en ole perehtynyt)  ja se pitää kytkeä päälle, jotta lapset eivät vahingossa pääse  muuttamaan valitsemiani asetuksia. Mitä ihmeen asetuksia?

Nyt jännitys tiivistyy ja ollaan vasta sivulla 7.

Turvallisuus ohjeita on 58.  Ihan kauheasti voi tapahtua ikäviä asioita. Pitää tästedes kysellä vierailta sydämentahdistajistakin, sillä magneettikenttä on vaaraksi.

Eteenpäin, sano mummo lumessa. Keittotasossamme on  PowerFlex alue, jossa on TwinBooster. (Tähän kohtaan täysin hölmistynyt hymiö).

Kosketusnäytöllä on hipaisukytkin: Stop and go.  Juu mitähän tämäkin on….

Käytöstä voi aiheuta seuraavia ääniä: Hurinaa, ritinää, vinkunaa, napsahduksia ja surinaa. Ei huono. Onpahan jotain seuraa.

Nyt vilkkuu energiavalo, minun omani. Menen syömään. Lämmitän mikrossa kalaa ja perunamuusia. En käytä Thö Uunia enkä tätä ihme PowerFlex aluetta TwinBoosteriniin. Ehkä myöhemmin. Kalan ja muusin ostin valmiina paikallisesta kaupasta. Tällä on mentävä.

ps. Keskivartalotreeniin pääsette vasta seuraavassa kirjoituksessa, nyt ei jaksanut treenata.