Ostaa täräytin sitten uuden leivänpaahtimen, sisustukseen sopivan. Kaupan päälle tai sen takia sain käyttöohjeet 26 eri kielellä. Suomeksi on kuusi sivua. Helppo juttu, onhan?

 Ensimmäinen ohje: Lue turvallisuusohjeet huolellisesti ennen kuin käytät laitetta ensimmäisen kerran. Tunnustan, olen jo käyttänyt kaksi kertaa ja luen ohjeet vasta nyt (en haluaisi nytkään lukea).

Teen parannuksen ja nyt luetaan huolellisesti. Minä luen ja te voitte tuntea myötähäpeää . Leivänpaahtimen kuvaa katsoessa selviää heti, että tässä on jokin pysäytyspainike merkkivalolla. En ole huomannut, koska ei paahdin ole ollut menossa minnekään. Ei ole ollut tarvetta pysäytellä. Näen nyt, kiitos merkkivalon, pysäytellä, kun paahdin kulkee omia polkujaan.  Niin, ja on tässä murulaatikkokin. Romanttista <3.

Vain kahdeksan turvallisuusohjetta. Tästä minä tykkään. Luin kaikki huolellisesti.  Nyt tiedän, että virtajohto pitää irrottaa aina käytön jälkeen.  En ole irrottanut. Jos irrotan käytön jälkeen, niin saanko heti laittaa johdon takaisin pistorasiaan, valmiiksi seuraavaa käyttöä varten? Meillähän on sitä lymyilevää sähköä, joten ei siellä pistorasiassa ketään työintoilijaa ole kuitenkaan.

Tässä laitteessa pitää käyttää vain laitteen omia kahvoja ja kädensijoja. Onkos jollekin tullut mieleen käyttää leivänpaahtimessa esimerkiksi pakastimen kahvaa? Ja jos on, niin miksi?  Meidän leivänpaahtimen turvallisuusohjeissa on kohta: ”Leipä voi syttyä palamaan”.  Just joo. Tarkoitus oli saada paahdettua tai sulatettua leipää, ei poltettua.

Huokaus. Ihan oikeesti. Se on kuulkaa niin, että jos tunnet tarvetta lukea jotain, mistä selviää, että et osaa mitään eikä sinulla ole edes henkisiä kykyjä mihinkään, niin lue käyttöohjeita. Niin, tai jos haluat tietää toimineesi taas väärin. Olen taas toiminut väärin, sillä toinen ohje on: ” Ennen kuin käytät paahdinta ensimmäistä kertaa, se pitäisi asettaa lähelle avointa ikkunaa ja käyttää muutama kerta maksimitummuusasteella ilman leipää”.  Pitääköhän minuun nyt mennä naapuriin etsimään avointa ikkunaa? Meidän keittiössä ei sellaisia ole. Meillä on ilmanvaihto, jolloin ei tarvita avautuvia ikkunoita (huomasin juuri, että työhuoneessani avautuu yksi ikkuna, hätäulostie, pitää viedä leivänpaahdin sinne). Laitetta saa käyttää vain sisätiloissa, joten en voi mennä ulos käyttämään.

Opin taas lisää uutta. Olen laittanut leivän paahtimeen (tunnustan edelleen, että jo kaksi kertaa), painanut vivun alas, valinnut lämpötilan, painanut lämmityskuvaa, painike C. Painike C onkin sellaiseen tarkoitukseen, että voi lämmittää JO paahdetun leivän.  Monellakos on tällainen hienous? Ilmankos leipä ei paahtunut riittävästi. En siis paina tästä edes painiketta C, jos haluan paahtaa leipää.

En siis ole osannut käyttää tätä leivänpaahdintakaan oikein.   Vilpitön anteeksipyyntöni ystävälleni, joka ihan pikkaisen toimi hätäisesti pyykinpesukoneensa kanssa lukematta ohjeita. En heittele sitä ensimmäistäkään kiveä.

Hienointa näissä ohjeissa on: Hävitä pakkausmateriaalit laittamalla ne oikeisiin jäteasioihin.  Nyt tuli hyvä mieli. Näin olen tehnyt. Jotakin meni oikein.

 

ps. Paahdoin leipää ihan ohjeen mukaisesti painamalla oikeita nappuloita. Sain kaksi täysin mustaksi palanutta paahtoleivän palasta. Yritin uudelleen, vähensin  lämpötilaa ja  sain kaksi paahtoleivän palasta, jotka olivat palaneet  mustaksi puoleen väliin asti. Söin leipien yläreunat.